”TOFTEFESTIVAL MED SVINGENDE GOSPELMUSIKK”

 

For sjuende  år på rad arrangeres Toftefestivalen i båthavna på Tofte.  Lørdag 14. og søndag 15. juni fylles Tofte med svingende gospelmusikk. Scenen er plassert i friluft i den idylliske båthavna med utsikt over store deler av Oslofjorden. Artistene som skal glede innfødte huringer, badegjester, båtturister og tilreisende er bl. a. Roland Lundgren (Curt og Roland) med sønnen til Curt Niclas Petersen og Maria Persson de har med seg trummisen Robin Brokvist samt den eminente sologitarristen Lars Möllesjö. Dag Arne Saltnes og jentegruppa ”Seven”, mm.

 

Tofte –en godt gjemt og glemt hemmelighet!

Siden festivalen ble etablert i 2008 har oppslutningen vært økende. Ole Bjørn Saltnes i arrangementskomiteen påpeker at Tofte er et ideelt sted for en slik festival med sin unike beliggenhet lengst sør på Hurumlandet. Tofte kan skryte av å ha landets høyeste middeltemperaturer og er blant stedene med flest soltimer  i løpet av året. Handelsstedet Tofte har et rikt utvalg av forretninger med mange gode tilbud i sommertiden. På festivalområdet vil det bli solgt grillmat, is, brus, kaffe og vafler.

 

Roland Lundgren og Sevenjentene.

Den svenske gospelsangeren Roland Lundgren blir med både lørdag og søndag.  Sammen med Curt Petersen utgjorde han duoen Curt og Roland, som var blant Skandinavias mestselgende kristenartister med et stort antall plate- og CD utgivelser. Mange vil huske dem fra den svenske TV-serien ”Minns du sången?”. Roland kommer med Curts sønn, Niclas, som nå ofte synger med Roland etter at faren Curt døde.

 

”Sevenjentene” har vært  et populært innslag på flere festivaler og vil også i år glede den yngste delen av publikum. De har rukket å etablere seg som landets ledende innen sin genre og vil synge og danse sine glade sanger.

 

Felleskristen satsing.

Mange av menighetene på Hurumlandet står bak festivalen. Den svenske artisten og buktaleren Det blir en felleskristen familiegudstjeneste på Tofte menighetshus sønd. 15. juni, og deretter blir det konsert i båthavna.

 

Fokus på hjelp til nødlidende i Baltikum.

Hjelpeorganisasjonen Misjon Europa er medarrangør av festivalen. Som i tidligere år vil overskuddet av alt salg på området gå til Misjon Europas arbeid. Den Hurumbaserte organisasjonen har arbeidet blant de fattigste i Estland og Latvia i fjorten år. Også i  år skal mer enn tusen barn få hjelp til å være med på sommerleir. Her får de mat, klær og tilbud positive aktiviteter.

 

Gratis adgang!

På tross av kostnadene med arrangementet er det gratis adgang til alle konsertene. Det vil bli samlet inn kollekt. For øvrig kan det nevnes at festivalen er delvis sponset av lokale firmaer.”

Nytt av året er at hvis regnet pøser ned, blir konsertene holdt under telttak i havna.